26 Μαρ 2014

Ήττα και στην Σεβίλλη η Ρεάλ

Η Σεβίλλη με ανατροπή νίκησε 2-1 την Ρεάλ Μαδρίτης στο "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν" και άλλαξε εκ νέου τα δεδομένα στην κορυφή της Primera Division, καθώς μετά την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους οι "μερένγκες" έπεσαν στην τρίτη θέση.
Η Ατλέτικο είναι μόνη πλέον στην κορυφή, καθώς νίκησε 1-0 την Γρανάδα στο "Καλντερόν" χάρη στο 24ο γκολ του Ντιέγκο Κόστα, ενώ η Μπαρτσελόνα είναι μόνη δεύτερη έναν βαθμό πίσω της, καθώς επικράτησε με 3-0 της Θέλτα στο "Καμπ Νόου".
Ανατροπή με Μπάκα και Ράκιτιτς η Σεβίλλη
Η Ρεάλ προηγήθηκε στην Σεβίλλη με το 27ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, το οποίο ήρθε με πολύ τύχη, καθώς σε εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυντικού στο τείχος και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Μπέτο.
Ο Κάρλος Μπάκα ισοφάρισε στο 19' και ο Κολομβιανός σκόραρε ξανά στο 72', ολοκληρώνοντας την ανατροπή με το 14ο γκολ του στο πρωτάθλημα.
Πρωταγωνιστής πάντως στο γκολ της νίκη ήταν ο Ίβαν Ράκιτιτς, καθώς ο φορμαρισμένος Κροάτης μέσος έκανε μία καταπληκτική προσπάθεια στο κέντρο, περνώντας την μπάλα πάνω από τον Μαρσέλο με "τακουνάκι".
Πήρε τους βαθμούς, έχασε τον Βαλντές
Η Μπαρτσελόνα πήρε τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση με την Θέλτα, επικρατώντας με 3-0 στο "Καμπ Νόου", αλλά έχασε τον Βίκτορ Βαλντές λόγω σοβαρού τραυματισμού στο δεξί γόνατο.
Στο 22ο λεπτό ο έμπειρος πορτιέρο κατέβασε την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά δεν πάτησε καλά, σήκωσε το χέρι και έπεσε στο έδαφος για να αποχωρήσει με φορείο και με δάκρυα στα μάτια.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρήξη χιαστού και απουσία από τα γήπεδα για 6 μήνες, κάτι που σημαίνει πως δεν θα πάει στο Μουντιάλ 2014, ενώ ίσως αυτό να ήταν το τελευταίο του ματς με την "Μπάρτσα".
Το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο και ο ίδιος είχε δηλώσει πως θα φύγει, όμως πλέον δύσκολα κάποιος θα του κάνει πρόταση, έτσι δεν αποκλείεται να το κάνει αυτό η Μπαρτσελόνα και να μείνει ο 32άχρονος στο "Καμπ Νόου".
Όσον αφορά στο ματς με την Θέλτα, δύο γκολ πέτυχε ο Νεϊμάρ και ένα ο Λιονέλ Μέσι, με τον Βραζιλιάνο να φτάνει τα 9 στο πρωτάθλημα και τον Αργεντινό τα 22.