3 Απρ 2014

Όταν ο Βαζέχα «πάγωσε» το Άμστερνταμ (video)

inner
'Hταν 3 Απριλίου του 1996,18 χρόνια πριν, όταν ο Κριστόφ Βαζέχα «πάγωνε» το Άμστερνταμ και χάριζε στον Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη εκτός έδρας  νίκη στην ιστορία του.

Μετά την περιπετειώδη πρόκριση επί της Χάιντουκ για την είσοδο στους ομίλους, η εξαιρετική παρουσία με αντιπάλους την Πόρτο, τη Ναντ και την Άαλμποργκ, καθώς και η πρόκριση εις βάρος της Λέγκια Βαρσοβίας στα προημιτελικά του θεσμού οι πράσινοι είχαν ραντεβού με την ιστορία στο 'Αμστερνταμ καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το θρυλικό Αίαντα με στόχο να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.  Ο Παναθηναϊκός άντεξε την πολιορκία  του «Αίαντα» με τη πολύ καλά οργανωμένη άμυνά του  και του  αρκούσε μία αντεπίθεση στο 87' για να γράψει ιστορία. Ο Δώνης διήνυσε το μισό γήπεδο, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Βαζέχα κι αυτός με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το γκολ που... υπέγραψε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Τι κι αν στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ ο Άγιαξ επικράτησε με 3-0; Η μαγική βραδιά της 3ης Απριλίου θα μείνει για πάντα στις πρώτες σελίδες της χρυσής ευρωπαϊκής ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76' Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84' Μάρκος), Μαραγκός (62' Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90' Νιόπλιας).