28 Μαρ 2014

Τα σενάρια της πρόκρισης για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Μετά τη νίκη  της Αρμάνι επί της  Φενέρ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κρατούν την πρόκριση στα πλέι-οφ του θεσμού στα χέρια τους.
Οι αιώνιοι που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο ΣΕΦ στο φινάλε των ομίλων θα έχουν την ευκαιρία να κλειδώσουν την παρουσία τους στην επόμενη φάση την ερχόμενη εβδομάδα αρκεί να ξεπεράσουν οι πράσινοι το εμπόδιο της Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και οι ερυθρόλευκοι της Εφές στην Κωνσταντινούπολη.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι γίνεται σε περίπτωση που αμφότεροι ηττηθούν στα παιχνίδια της ερχόμενης εβδομάδας. Τότε θα προκύψει είτε τριπλή είτε τετραπλή ισοβαθμία, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα φέρει η Φενέρμπαχτσε.
Στην τριπλή ισοβαθμία με τη Μάλαγα, ο Παναθηναϊκός μένει πέμπτος (με δύο ήττες από τους Ανδαλουσιάνους) και θα χρειάζεται οπωσδήποτε διπλό στο ΣΕΦ για να φτάσει το 7-7 και να αφήσει τον Ολυμπιακό εκτός συνέχειας
. Το ίδιο αποτέλεσμα όμως θα χρειάζονται και οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι βέβαια θα προκριθούν ακόμη κι αν χάσουν από τους παίχτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη , αρκεί την ίδια στιγμή να ηττηθεί εντός έδρας η Μάλαγα από τη Μιλάνο!
Σαφώς και δεν πρέπει ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο τετραπλής ισοβαθμίας στο 6-7 πριν από την τελευταία αγωνιστική, αν η Φενέρμπαχτσε πανηγυρίσει διπλό στη Βιτόρια. Σε αυτήν την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα είναι προσωρινά τρίτος και ο Παναθηναϊκός έκτος! Πάλι δηλαδή οι "πράσινοι" θα έχουν ανάγκη από το διπλό στο ΣΕΦ, αφού ακόμη κι αν να χάσουν ταυτόχρονα Μάλαγα - Φενέρμπαχτσε από Μιλάνο και Εφές αντίστοιχα θα υστερούν στην τριπλή ισοβαθμία.
Ακόμη και η νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, δεν τον εξασφαλίζει, αφού θα περιμένει ήττα της Μάλαγα! Ο Ολυμπιακός αντίθετα θα είναι σίγουρος, εφόσον επικρατήσει του "τριφυλλιού".