26 Μαρ 2014

'Kαλλονός'ο Παναθηναικός

innerΟ Θανάσης Ντίνας που πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναικού καιο Νίκος  Καρέλης τιμώρησαν τα αμυντικά λάθη της Καλλονής και μετά το αυτογκόλ του Βαλιού ο Παναθηναϊκός έφτασε στο άνετο 3-0 και σημειώνοντας  τη πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Κάθε άλλο παρά επηρέασε τον Παναθηναϊκό η απουσία του τιμωρημένου Μπεργκ. Με πίεση ψηλά, κυκλοφορία χωρίς λάθη και κάθετο ποδόσφαιρο, η ομάδα του Αναστασίου έκλεισε την Καλλονή στην περιοχή της και εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά της κενά.

Ήδη από το 14' οι "πράσινοι" είχαν προβάδισμα, χάρη στο κλέψιμο του Κλωναρίδη και την ασίστ του Καρέλη στον Ντίνα που δεν λάθεψε. Οι φιλοξενούμενοι έδιωχναν βιαστικά και λανθασμένα από την περιοχή τους, με αποτέλεσμα η μπάλα να βρίσκεται διαρκώς στην κατοχή των  "πρασίνων". Ο Πράνιτς ήταν ο οργανωτής και οι υπόλοιποι έτρεχαν γύρω του και μπροστά, πατώντας διαρκώς περιοχή.
Προτού έρθει το 2-0 στο 43' από τον μαχητικό Καρέλη, ένα γκολ που έμοιαζε αρκετά με το πρώτο (κλέψιμο, πάσα, σουτ), οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει αρκετά τον Χογκ, ο οποίος έμεινε πολλές φορές εκτεθειμένος από τις αργές αντιδράσεις των αμυντικών του. Ο γκολκίπερ της Καλλονής ήταν εκείνος που κρατούσε όσο μπορούσε, αφού επιθετικά η ομάδα της Μυτιλήνης απειλούσε μόνο μετά από τα λάθη του Σίλντενφελντ.
Στην κόντρα πάντως του Βαλιού στο 71' από σέντρα του Σπυρόπουλου ο Μαλτέζος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει και μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του για τρίτη φορά στο παιχνίδι. Το αυτογκόλ ήταν το επιστέγασμα ακόμη μιας καλά οργανωμένης επίθεσης των "πρασίνων", οι οποίοι δεν έπαψαν να επιτίθενται και να απειλούν κυρίως από τα πλάγια στο δεύτερο ημίχρονο. Το σκορ πάντως δεν άλλαξε μέχρι τέλους, παρά τις έτερες προσπάθειες των "πρασίνων".

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (78’ Ρισβάνης), Μέντες, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Καρέλης, Ντίνας (67’ Γιαννιτσάνης), Πράνιτς (78’ Δώνης).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ζέκα, Μαρινάκης, Αμπέντ.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Χωριανόπουλος, Νιαμπούγιου (69’ Σιλιγαρδάκης), Ποντάνι, Βαλιός, Φουρλάνος, Φαρία, Γάλας (46’ Γκαρσία), Καλτσάς (80' Ναούμ), Ζακουάνι, Μανούσος.

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Καζάκης, Κεϊτά, Γιασιτζόγλου.